B-mix beton

Kanaalweg 110
3980 TESSENDERLO
info@b-mixbeton.be

Tel.: 011/23 91 20
Fax: 011/23 91 29

Producten

Benor stortklaar beton

Beton op samenstelling

Staalvezelbeton

BENOR-gecertificeerd stortklaar beton is een beton met gewaarborgde prestaties (sterkteklasse, blootstellingsklasse, consistentieklasse en nominale maximale korrelmaat van de granulaten) die in overeenstemming zijn met de norm NBN EN 206-1 en NBN B15-001.
Zo gebeurt er dagelijks controle op onze producten in ons eigen labo. Door het bijhouden van statistieken en constante productiecontrole kunnen wij u de nodige garantie bieden voor onze BENOR-producten !

Wij kunnen u van dienst zijn van BENOR-gekeurd beton binnen categorie A en B. Om u hierover verder te informeren kunt u steeds contact met ons opnemen. Wij komen graag ter plaatse om u te adviseren.
Indien u beton op samenstelling wenst, kiest u zelf de hoeveelheid cement. Dit varieert naargelang toepassing en kwaliteit die u zelf wenst. 
Staalvezelbeton is beton waarbij staalvezel wordt toegevoegd. Deze staalvezel komt voor in verschillende vormen en soorten, hetgeen invloed heeft op de sterkte van uw beton. Staalvezelbeton is een alternatief voor wapeningsstaal (betonnetten). 

Funderingsbeton

Funderingsbeton wordt toegepast in funderingen. 

Polierbeton

Na het storten van het beton wordt er een kwartslaag opgebracht, met of zonder kleur. Deze moet nadien verschillende keren met speciale daartoe ontworpen poliermachines worden gepolierd. De gepolierde vloer wordt nadien beneveld met "curing", dit produkt geeft de betonnenvloer een bescherming.

Vloeistofdicht beton

Vloeistofdicht beton is beton voor toepassingen waar vloestofdicht certificaten vereist zijn. 

Gekleurd beton

Gekleurd beton is beton met kleurstoffen wat toegepast wordt als zichtbeton. 

Steenslagfundatie met cement

Gestabiliseerd zand

Schraal beton

Steenslagfundatie met cement of continue wordt gebruikt als onderlaag voor de aanleg van parkings of bij wegeniswerken.
Steenslagfundatie is een droge mengeling van gerecycleerd puin (0/40 of 0/20) met cement. 
Gestabiliseerd zand heeft ook als naam zandcement of chappe. Hierin hebt u als klant de keuze tussen Maaszand 0/4, Maaszand 0/1 of zeefzand uit recyclage. 
Schraal of magere beton wordt meest toegepast in onderlagen. Magere beton is een droge mengeling van Maasgrind of gerecycleerd puin met zand en cement. 
Transport
Het transport van betonproducten naar uw bouwwerf kan door ons uitgevoerd worden per betonmixer of kipwagen. Tevens kunt u alle producten zelf komen afhalen aan onze centrale met een vrachtwagen of aanhangwagen.
Een betonpomp of mixerpomp biedt een handig alternatief om afstanden te overbruggen.
Op de werf kunnen wij voor u dergelijke pomp voorzien, hetgeen het beton storten aanzienlijk vergemakkelijkt.
U bespaart hiermee tijd, kosten en arbeid.
Houd er rekening mee dat vrachtwagens groot en zwaar zijn. Verhardingen rondom woningen worden meestal berekend op personenauto’s en niet op vrachtwagens.
Dit betekent in de meeste gevallen dat een betonmixer op straat moet blijven staan. Een plastic zeil van 10m², om spatten bij het lossen van beton te voorkomen, is aangewezen om vlekken op het wegdek te voorkomen. Het weghalen van personenauto's bij het storten, voorkomt schade. 

Particulieren
B-Mix beton levert ook beton aan particulieren.
Als u zelf beton wilt storten, dan is het handig om goed voorbereid te zijn. Beton storten lijkt misschien simpel, maar stortbeton is best lastige materie:
Beton storten vereist de nodige mankracht. Beton storten is een zware klus en hoe meer mensen u helpen, hoe sneller het proces en hoe beter het resultaat.
Een beton- of mixerpomp kan een oplossing bieden als alternatief voor de kruiwagen.
De nodige info opzoeken op Internet en navraag doen bij mensen met ervaring in beton storten is onontbeerlijk. 

Enkele recente referenties

  1. Stadhuis Hasselt
    Stadhuis Hasselt
  2. Brandweer Hasselt
    Brandweer Hasselt
  3. Uitbreiding Nike EDC in Ham
    Uitbreiding Nike EDC in Ham